Знімки супутника доводять, що тіла вбитих з'явилися на вулицях Бучі у період окупації міста військами РФ (ФОТО)

Супутникові знімки, надані The Times компанією Maxar Technologies, свідчать про те, що тіла вбитих на вулицях Бучі почали з'являтися там 9 березня, невдовзі після того, як місто опинилося під російською окупацією, передає "Українська правда"

Знімки спростовують брехливі заяви РФ про те, що нібито людей убили після відходу російських військ.

"Огляд відео та супутникових знімків The Times показує, що багато мирних жителів було вбито більше ніж три тижні тому, коли російські військові контролювали місто. На одному відео, знятому членом місцевої ради 2 квітня, видно безліч тіл, розкиданих по вулиці Яблунській у Бучі. Супутникові знімки, надані The Times компанією Maxar Technologies, показують, що принаймні 11 із них перебували на вулиці з 11 березня, коли Росія, за її словами, окупувала місто", – передає The New York Times.

Група візуальних розслідувань The New York Times провела аналіз супутникових знімків до і після. На знімках видно темні об'єкти розміром з людське тіло, що з'являлися на вулиці Яблунській у період з 9 по 11 березня. Вони з'являються точно в тому положенні, в якому тіла були виявлені після того, як українські військові повернули Бучу. Аналіз показав, що тіла залишалися в такому положенні понад три тижні. Зазначається, що деякі тіла були поряд із чимось на зразок ударної вирви, інші знаходилися біля кинутих машин. Три тіла лежали поряд із велосипедами. У декого руки зав'язані за спиною білою тканиною.

За цим посиланням можна детально ознайомитись з фото зі супутників та фото, зробленими після звільнення міста

бучанська різанина війна росія буча

Знак гривні
Знак гривні