РФ заявляє про "кардинальне скорочення бойових дій" на двох напрямках

Росія вирішила кардинально скоротити бойові дії на двох напрямках, повідомляє "Новинарня", посилаючись на РИА Новости, які цитують міноборони РФ.

Зазначається, що Росія вирішила кардинально скоротити бойові дії на київському та чернігівському напрямках.

Водночас "Українська правда" інформує, що про рішення кардинально скоротити бойові дії на київському та чернігівському напрямках повідомила російська делегація у Туреччині. Як заявив після переговорів глава російської делегації Владімір Медінскій, "влада виходить з того, що в Києві ухвалять рішення і створять умови для подальшої нормальної роботи".

Нагадаємо, що сьогодні зранку, 29 березня, міністр оборони РФ Шойгу заявив, що "загалом основні завдання першого етапу спецоперації виконані, можна зосередити увагу на головній меті – визволенні Донбасу".

Від Текстів: Що означає "кардинальне скорочення", наразі невідомо: чи це виведення військ на цих напрямках за кордони України, чи відмова від наступу і намагання стояти на зайнятих позиціях, з яких можна обстрілювати Київ і Чернігів. Можна припустити, що Росія таки виведе з цих напрямків війська, бо шанси наступати й утримувати рубежі в неї тут мінімальні, особливо із настанням весни, коли ліси зазеленіють і в них зможуть легко переміщатися наші бойові групи, значно мобільніші від російських. Гірша ситуація на Півдні, де ворог зайняв достатньо багато території й зараз активно окопується. Там перспективи наших військ відбити території суттєво скромніші. В цьому контексті варто згадати вислів проте, що на переговорах фіксується те, що вже досягнуто на полі бою.

Також Росія може перекидати сили з під Києва на більш перспективні напрямки, неаприклад той же Південь, чи на Донбас, який вона хоче захопити повністю.

Оновлено: РФ заявляє, що "скорочення" не означає припинення бойових дій поблизу Києва

переговори російські війська російсько-українська війна

Знак гривні
Знак гривні