У Росії набирає обертів черговий фейк про Україну: звинувачують у поширенні коронавірусу

Заступник керівника російської фракції ЛДПР Олексій Діденко заявив, що у справі поширення коронавірусу в останні кілька років чітко виявляється український слід, оскільки це було окремим напрямком досліджень у біологічних лабораторіях, що фінансуються Пентагоном.

Представники ЛДПР у Державній Думі навіть мають намір створити відповідну парламентські слідчу комісію.

"Розслідування обставин роботи біологічних лабораторій США в Україні потребує детального вивчення, оскільки, за даними Міноборони, там фактично створювалася біологічна зброя, і створення цієї біологічної зброї було з кількох напрямків".

"Коли США говорять про те, що потрібно Китаю пред'явити позов відшкодування збитків світовій економіці, зокрема самим США, ми хотіли б заявити про те, що якщо висновки про український слід у створенні COVID-19 у парламентському розслідуванні підтвердяться, це послужить юридичною підставою переадресації всіх цих вимог уряду України, і відповідачем за цими позовами мають виступити Сполучені Штати Америки, які довгі роки заохочували цю антилюдську діяльність", – заявив Діденко

Представники Думи заявляють, що Україна змогла використовувати шляхи міграції птахів у поширенні хвороб проти конкретних етносів.

"Створення вірусів, переносником яких можуть бути тварини, а хворіє людина: не просто так – там досліджувалися шляхи міграції птахів через територію України на територію Російської Федерації. І тут уже не потрібні ракети, достатньо лише зграї птахів, які несуть на собі інфекції, віруси, бактерії на територію РФ, спричиняють найважчі епідемії. І найстрашніше і підле дослідження – це створення генетично селективних штамів вірусів, які вражають той чи інший народ, той чи інший етнос".

Ми неодноразово писали, що фальсифікація документів, вигадки, перекручування – це типові методи російської пропаганди та дезінформації, і особливо це стосується фейків щодо діяльності в Україні різних біологічних лабораторій

Пропонуємо ознайомитись за посиланням з матеріалом як на прикладі історії про «секретні біолабораторії НАТО» професор Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця) Микола Польовий аналізує для «Текстів» кілька таких маніпулятивних інструментів.

росія війна фейк пропагада

Знак гривні
Знак гривні