Чи можна було врятувати українську "Мрію"?

Командир екіпажу і пілот найбільшого літака у світі Ан-225 "Мрія" Дмитро Антонов розповів, чому літак залишили Гостомелі

27 лютого стало відомо, що російські війська знищили один із найбільших літаків у світі українського виробництва АН-225 "Мрія". Це сталося в аеропорту Гостомеля, де флагман української авіації перебував на ремонті.

Дмитро Антонов допускає, що літак можна було врятувати. Літак "Мрія" залишився в Гостомелі, тому що не було ухвалено рішення щодо перегону літака до іншого місця.

Командир екіпажу зазначає, що ще до початку війни, в січні, було звернення до керівництва ДП "Антонов" від міжнародних партнерів з пропозиціями перебазування всього повітряного флоту підприємства до Лейпцига (Німеччина). Пропонувалося перемістити також весь персонал, екіпаж, обладнання. Керівництво ДП "Антонов" не відповів та не ухвалив рішення щодо перегону літака "Мрія" та інших суден.

На думку Дмитра Антонова, рішення не було ухвалено, оскільки був відсутній топменеджмент компанії, який перед початком війни в повному складі покинув Україну та перебрався до Лейпцига.

мр.jpg

літак війна гостомель

Знак гривні
Знак гривні