Витік: демілітаризація і заборона на діяльність українських спецслужб – головна мета Росії у мирному договорі

Російський правозахисник Володимир Осєчкін, засновник сайту Gulagu.net, опублікував лист неназваної Служби, в якому йдеться про плани російського керівництва щодо подальшого розвитку подій в Україні. В листі йдеться про протистояння США та Китаю, в якому Україна стає театром воєнних дій, про можливий напад РФ на Європу (країни Балтії) та про те, що Росія зараз вже не вважає військову перемогу в Україні можливою для себе. Наводимо уривок цього листа в перекладі редакції.

""План перемоги" зараз у нашій Службі промальовується так:

Зеленського дотиснуть на підписання зовні м'якого мирного договору, де він визнає Крим за Росією, а Луганська та Донецька області підуть у ЛДНР. Саме на ЛДНР наголошуватиметься нашими перемовниками: які нюанси тощо. Але це – відволікання уваги.

Ключовим моментом має стати пункт про демілітаризацію, в якому буде фактична заборона на функціонування українських спецслужб, насамперед – контррозвідки.

Ось тут уже наші все бачать значно перспективніше: за лічені роки, можливо, за деякої (мінімальної) допомоги ГРУ ми повинні будемо провести тотальну зачистку суспільно-політичного поля. І вже після цього до Києва можна буде проводити будь-яку свою владу.

З великою ймовірністю цей план стане домінуючим для Кремля під час коригування стратегії, хоча сценарії божевілля з агресією на інших фронтах ніхто не скасовує. Теоретично в нього є перспективи, як буде на практиці – невідомо. Військової перемоги тут бути не може, тільки така.

Нюансів тут багато, але головне – фактично відмовитися від таких домовленостей після угоди наші зможуть будь-якої миті, коли будуть сили переламати ситуацію. Але тоді для "другої фази" будуть задіяні вже не війська, а суто "чорні воронкИ" з арештами тих, кого звинуватять у порушенні з українського боку.

Цей сценарій не такий божевільний, як решта, але все знову базується на деяких оцінках про те, що можна дотиснути Київ на переговорах. Наразі триває опрацювання закордонних контактів на найвищому рівні – йде пошук тих країн, чиє керівництво змогло б негласно підтримати нашу позицію та натиснути на Зеленського. Можливо, це черговий блеф, можливо, це аналог армії Венка в наших реаліях. Загалом у нас зараз, як я казав, досить високий рівень хаосу.

В економічному плані ми летимо, і все дуже передбачувано: нам зухвало підморгує безодня".

В кінці Володимир Осєчкін резюмує: Ми обмежені у можливості верифікувати всі дані, але вважаємо за важливе оприлюднити цю інформацію з метою попередження загроз світовій безпеці. Ні війні!

витік війна російсько-українська війна спецслужби

Знак гривні
Знак гривні