Диво в Маріуполі: більше сотні людей врятувалися з-під завалів драмтеатру. Пошуки тривають

Ще вранці ексглава Донецької ОДА Сергій Тарута повідомив про те, що бомбосховище під драмтеатром у Маріуполі витримало авіаудар, а під руїнами є люди, які вижили. Рятувальники почали розбирати завали, зазначив Тарута.

Згодом уповноважений ВР із прав людини Людмила Денісова розповіла, що будівля витримала удар надпотужної авіаційної бомби та захистила собою життя людей, які переховувались у бомбосховищі. "Тривають роботи з розблокування підвального приміщення. Звідти виходять живі дорослі та діти. Наразі ще немає інформації про загиблих чи поранених під завалами театру", – зауважила Денісова. Омбудсмен додала, що авіаудар по будівлі, біля якої були позначки "Діти", видимі з повітря для льотчиків, є актом геноциду та страшним злочином проти людяності, визначеним Римським статутом Міжнародного кримінального суду. " Покарання для рашистських військ та керівництва держави-терориста буде невідворотним та жорстоким", – заявила вона.

А вже по обіді народний депутат Ольга Стефанишина розповіла про кількість врятованих:

"Хороші новини, яких ми так потребуємо. Бомбосховище під Драмтеатром Маріуполю – витримало. Уже вдалося врятувати близько 130 жителів. Завали далі розбирають. Це справжнє диво", – написала вона на своїй фейсбук-сторінці.

Джерело: Цензор.нет

окупанти війна воєнні злочини маріуполь рашисти

Знак гривні
Знак гривні