НАТО входить в нову реальність та обіцяє більше допомоги Україні

США та інші члени НАТО заявили, що продовжуватимуть допомагати Україні боротися з вторгненням Росії, а також адаптують власну безпеку альянсу до «нової реальності», спричиненої війною, передає Reuters.

За оцінками дипломатів і військових аналітиків, країни НАТО з моменту початку війни відправили в Україну понад 20 тис одиниць протитанкової та іншої зброї.

Міністр оборони США Ллойд Остін запевнив: "Ми залишаємося єдиними у нашій підтримці України.. Ми підтримуємо їхню здатність захищатися і будемо підтримувати їх».

Країни НАТО продовжуватимуть постачати зброю Україні, навіть якщо ці поставки можуть стати ціллю російських атак, сказала журналістам міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен, додавши: «Україна має право захищатися».

Напередодні саміту лідерів НАТО, який відбудеться 24 березня, міністри оборони країн НАТО також мають повідомити військових командувачів, щоб вони розробили плани щодо нових способів стримування Росії, включаючи збільшення військ і протиракетну оборону в Східній Європі.

Незважаючи на те, що країни НАТО розмістили більше військ, кораблів і військових літаків на своєму східному фланзі та перевели більше сил в режим очікування, Альянс все ще повинен подумати, як протистояти та якою має стати нова ситуація безпеки в Європі в середньостроковій перспективі. "Нам потрібно змінити нашу військову позицію для цієї нової реальності", – заявив Єнс Столтенберг. «Міністри розпочнуть важливу дискусію щодо конкретних заходів для зміцнення нашої безпеки на довгострокову перспективу, у всіх сферах».

агресія роcія вторгнення війна

Знак гривні
Знак гривні