"Росія - вбивця!". Українці і кримські татари в Анкарі протестували проти війни

"Дякуємо за "Байрактари"!" - скандували українці на мітингу в Анкарі в суботу, 12 березня. "Katili Russya!" (Росія - вбивця!) - вигукували кримські татари і турки, що також прийшли протестувати проти нападу Росії на Україну.

Учасники мітингу в Анкарі, 12 березня 2022 року
Учасники мітингу в Анкарі, 12 березня 2022 року

На майдані Улус в центрі столиці Туреччини зібралося близько сотні учасників під українськими, кримсько-татарськими і турецькими прапорами та з десяток місцевих і міжнародних журналістів.
Співали гімн України, "Червону калину", пісню про "Байрактар". Текст ""калини" напередодні розіслали разом з анонсом мітингу у Телеграм-каналі спілки.

На саморобних плакатах учасників мітингу були заклики бойкотувати російський бізнес в Туреччині: заправки Lukoil, авіакомпанію "Аэрофлот", телеканал Sputnik (до речі, дуже популярний там), пошуковик Yandex та зубну пасту Splat.
Діти тримали свої малюнки з українськими прапорами і закликами зупинити війну.
"Путін!" - крикнула десь скраю дівчина у рожевій шапці, тримаючи з подругою прапор України. "Х*йло!" - бадьоро відгукнувся натовп.
"Русскій корабль!", - продовжила вона. "Іді нах*й!" - відповіли їй.
Мітинг організувала Українська спілка в Анкарі, де також постійно збирають і надсилають до України гуманітарну допомогу.

Український мітинг в Анкарі, 12 березня 2022 року.
Український мітинг в Анкарі, 12 березня 2022 року.

туреччина протест російсько-українська війна анкара

Знак гривні
Знак гривні