"У них проводяться експерименти з коронавірусом кажанів". Чергова маячня від міністерства оборони росії

Речник міноборони рф заявив, що в Україні існують секретні біолабораторії, де експериментують з коронавірусом кажана.

росія активно шукає виправдання для свого нападу на Україну. Заборонено навіть називати військове вторгнення війною, а дозволено використовувати лише термін "спецоперація". Нещодавно було навіть ухвалено закон, згідно з яким може бути застосоване кримінальне покарання за інформацію, яка не відповідає повідомленням від міністерства оборони рф.

Зокрема, причину вторгнення обґрунтовують необхідністю захистити населення Донбасу, перешкодити Україні вступити до НАТО, не допустити створення Києвом ядерної зброї тощо.

Популярними фейками від міноборони рф є повідомлення, що секретні американські біолабораторії на території України розробляють низку нових вірусів та експериментують з уже відомими. Наприклад, нове повідомлення від росіян: в Україні працюють із коронавірусом кажанів.

"Фахівці продовжують вивчати документи про роботу біолабораторій, що фінансуються Пентагоном на Україні. У них проводяться експерименти з коронавірусом кажанів. Там вивчали можливості перенесення патогенів разом з мігруючими птахами та проводили інші небезпечні дослідження".

Нагадаємо, що фейки про існування секретних американських лабораторій на території пострадянських країн – улюблені лякалки як росії, так і промосковської п'ятої колони в Україні – поширюють уже не вперше. Такі заяви постійно ставали об'єктами дослідження фактчекерів. 

вірус війна фейк біотехнології

Знак гривні
Знак гривні