Ситуація у Маріуполі – чистий геноцид, – заступник мера міста

Російські окупанти знищують Маріуполь, вдаючись до воєнних злочинів

«Щойно виступив заступник мера Маріуполя Сергій Орлов. Каже, що місто знищується «безперервними російськими обстрілами», відбувається геноцид, 1170 людей вбито, 47 поховані сьогодні в братській могилі. Нема води, тепла, електрики, газу, мешканці п’ють воду зі снігу і палять дрова. «Це середньовіччя», – написав у твіттер журналіст Люк Гардінг.

«Путін має намір отримати Україну без українців. Це чистий геноцид. Атака, яку здійснює Росія, не просто підступна, це воєнний злочин. Вони атакують нас авіацією, снарядами, реактивними системами залпового вогню», – розповів Сергій Орлов.

За словами Орлова, російські солдати також обстрілюють приватні автомобілі, що намагаються вирватися з облоги. «Вони стрілять і бомблять гуманітарний коридор. Ось така ситуація», – каже заступник міського голови, закликаючи до негайного введення безполітної зони.

Також стало відомо, що сьогодні окупанти з літаків цілеспрямовано розбомбили пологовий будинок і дитячу лікарню у Маріуполі. Руйнування колосальні (Відео).

Знак гривні
Знак гривні