Найслабша ланка російської армії – це логістика

Про це заявив журналіст-розслідувач Христо Грозєв із Bellingcat в ефірі єдиного телемарафону українських телеканалів, повідомляє Укрінформ

"Абсолютно згодний, що ресурси, які були перенесені на українську територію, не людські, а інвентарні – це включає бензин, ракети, амуніцію – були призначені для війни, яка б тривала 7-8 днів. Зараз є дуже реальна дірка у постачанні", – зазначив Грозєв.

Грозєв додав, що ці "дірки" ставатимуть дедалі більшими, оскільки довезти цистерни до місць дислокації російських військ, які дуже розкидані по Україні, практично неможливо.

Водночас він не виключив найближчими днями нових атак росії на українські міста ракетами, але росіяни можуть отримати там «несподіванку».

«Я очікую, що все-таки будуть завтра або післязавтра нові спроби наявними засобами, менш далекобійними ракетами, які на 120-130 км можуть стріляти, спроба повторити по Сумах, Харкову, це видно з пересування військових частин. Але я очікую, що тут несподіванка буде», – наголосив Грозєв.

Про логістичні проблеми російської армії, ми писали до початку війни у статтях:

Армія короткого кидка. Окупаційні війська Путіна не зможуть швидко просуватися без залізниці

У разі вторгнення Росія має більше шансів зазнати катастрофи, ніж досягти свого. Якщо Україна серйозно боротиметься. Ось чому

Та аналізуючи поточний стан війни:

Чому над Києвом стоїть величезна російська колона та інші висновки з війни (Погляд)

bellingcat російсько-українська війна Збройні сили України

Знак гривні
Знак гривні