Newsweek повідомляє про те, що масштабне вторгнення Росії може початися протягом 48 годин

Співробітники американської розвідки повідомили Newsweek, що адміністрація президента Джо Байдена повідомила президента України Володимира Зеленського про оцінку своєї розвідки: Росія готується здійснити повномасштабне вторгнення в сусідню країну протягом наступних 48 годин.

«Президента України попередили, що Росія з високою ймовірністю розпочне вторгнення протягом 48 годин на основі даних американської розвідки», – заявив виданню чиновник США, який має безпосередню інформацію. "Крім того, – додав американський чиновник, – дані літаків-розвідників вказують на те, що Росія короткочасно порушила український повітряний простір раніше сьогодні, провівши літак-розвідник на короткий період над Україною".

Джерело, близьке до уряду Зеленського, також підтвердило Newsweek, що таке попередження було отримано. За словами представника розвідки США, оцінка Пентагону включає російські авіаудари, крилаті ракети та наземне вторгнення. Інформацію підтвердив другий співробітник американської розвідки, який наголосив на комплексному характері військової операції.

Чиновник сказав Newsweek, що вторгнення включатиме не лише атаку з окупованої частини Донбасу на сході, куди в понеділок були відправлені додаткові російські підрозділи, а й значний удар у бік столиці Києва з північного кордону. з Білоруссю. Другий американський чиновник сказав, що операція, ймовірно, відбудеться вночі й включатиме кібератаки, але обидва чиновники стверджували, що плани Росії можуть змінитися залежно від поточних подій.

Приблизно о 16:30 урядові українські сайти почали зазнавати серйозної кібератаки, що може бути першим тривожним сигналом.

росія атака прогноз сша

Знак гривні
Знак гривні