Зеленський оголосив мобілізацію резервістів

Президент України Володимир Зеленський оголосив мобілізацію резервістів. Про це він заявив у своєму зверненні 22 лютого.

Путін учора ввечері озвучив ультиматум Україні

«На сьогодні немає потреби в загальній мобілізації. Нам потрібно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування. Мною як верховним головнокомандувачем Збройних Сил України видано указ про призов резервістів в особливий період. Я підкреслюю: йдеться виключно про громадян, зарахованих до оперативного резерву. Маємо підвищити готовність українського війська до всіх можливих змін в оперативній обстановці», – заявив Зеленський, якого цитує Радіо Свобода.

Також, додав він, найближчим часом відбудуться навчальні збори резервістів системи територіальної оборони.

Наразі указу про мобілізацію на сайті президента немає.

"Економічний патріотизм"

Крім того, Зеленський анонсував програму «економічного патріотизму», яка має заохотити розвиток економіки України.

«Це додаткові стимули для локалізації нашого виробництва, цільові програми підтримки окремих галузей, зменшення податкового навантаження на бізнес та обмеження перевірок. Це стимули для залучення коштів населення в бізнес та банківську систему, зниження ПДВ на бензин та дизель, що зменшить ціни на заправках», – зазначив він.

Президент заявив, що перед записом зустрівся з головами парламентських фракцій та груп, а завтра планує зустріч із представниками великого бізнесу:

«Всі вони мають залишитися в Україні, їхні підприємства розташовані на нашій українській землі, яку захищають наші військові, отже, й бізнес повинен захищати нашу економіку фінансово, створювати робочі місця», – заявляє Зеленський.

мобілізація ескалація зеленський путін загроза

Знак гривні
Знак гривні