Захід б'є у дзвони щодо російської агресії, щоб створити додаткові перешкоди Путіну, – Волкер

"Завищене" почуття тривоги цього разу було створено, з одного боку, як запобіжник, а з іншого – пам'ятаючи надто слабку реакцію, коли Путін захоплював Крим і починав війну на Донбасі.

Про це заявив у інтерв'ю для "Цензор" американський дипломат і донедавна спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, який нині знову перебуває в Україні.

Я вважаю, що Захід та Сполучені Штати зокрема, настільки висвітливши тему нарощування російської військової присутності та загрози, створили, так би мовити, завищене відчуття тривоги у ЗМІ у порівнянні з тим, що ми бачимо на місцях чи реальності.

Водночас створення такої напруги – це додаткова перешкода для Путіна у тому, щоб розпочати військову операцію.

Порівняймо це з 2014 роком, коли Захід не робив нічого, і Росія просто тихенько захопила Крим. Тому, можливо, цей розголос потрібен.

Байден обіймав посаду віцепрезидента, коли Росія захопила Крим, тому, я впевнений, він пам’ятає цей досвід, як і його команда. Тому, я думаю, вони налаштовані на те, щоб ми [Захід] цього разу не опинилися знову у ролі тих, хто наздоганяє.

І от тому що у 2014 році позиція Заходу була досить слабкою, президентові Порошенку доводилось бити у дзвони.

Зараз, коли Захід уже більш пильний, я думаю, що для всіх нас – як Заходу, так і для України – важливо транслювати єдність.

опініон інтерв'ю росія ескалація путін сша волкер загроза

Знак гривні
Знак гривні