Польща передасть Україні боєприпаси, ПЗРК та дрони

Словесна підтримка України вже недостатня, відтак Польща готова передати Україні військову допомогу. Зокрема, йдеться про боєприпаси, ПЗРК "Грім" і дрони різного типу.

На цьому під час брифінгу для ЗМІ заявив у вівторок вранці у Варшаві перед візитом до Києва глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми солідарні з нашими сусідами-українцями у світлі загрози, яку вони зараз відчувають з боку Росії. Однак солідарність і слова сьогодні недостатні, зараз їх треба перековувати у дії. З цієї та інших причин, які пов’язані з дуже небезпечною воєнною ситуацією, яка, на жаль, там склалася, ми також готові передати оборонну зброю", – заявив Моравецький.

Він зазначив, що про передачу Україні оборонного озброєння він говорив з президентом Анджеєм Дудою. Крім того, під час переговорів у Києві з президентом та прем’єр-міністром України Володимиром Зеленський та Денисом Шмигалем він має намір уточнити, якого типу військової допомоги потребують українці, щоб вони могли захищатися від можливої агресії з боку Росії.

Відповідаючи на запитання, яку конкретно військову допомогу Польща планує передати Україні, Моравецький зазначив:

"Боєприпаси, ПЗРК "Грім" і дрони різного типу".

Моравецький повідомив, що Польща передасть Україні також і гуманітарну допомогу, зокрема предмети першої необхідності.

польща ескалація україна кремль загроза зброя

Знак гривні
Знак гривні