Плануйте незаплановане. МОЗ розповів, коли очікується пік нової хвилі Covid

Звісно, передбачити час точно важко – але можна передбачити, що це таки буде.

Ми почали жити в епоху передбачуваної непередбачуваності

У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що з кінця січня почнеться нова хвиля поширення коронавірусу, пік якої припаде на лютий, а спад – на березень-квітень.

Наприклад, батькам, які водночас працюють і виховують школярів, можна очікувати, що чергові тортури зум-школою ще до весняних канікул – майже неминучість (ред.)

"Зараз у Сумській області збільшується кількість нових випадків, а в Херсонській зростає частка госпіталізованих. Однак, цей зріст не є значним. Ми ще не бачимо погіршення епідситуації. Скоріше спрацьовує післясвятковий період, коли люди відкладали похід до лікаря", – заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю ВВС News Україна, передає Українська правда.

За нашими прогнозами, черговий сплеск буде, починаючи з кінця січня. У цей час буде більше "Омікрону".

Пік припаде на лютий з поступовим спаданням аж до квітня".

Кузін зазначив, що тривалість і розмах нової хвилі будуть залежати від ефективності протиепідеміологічних заходів і від кількості людей, які отримають повний курс щеплення або бустерну дозу.

Смертність залежатиме від того, скільки ***ків досі не вакцинуються

Показники смертності, за словами головного санлікаря, будуть залежати від багатьох факторів, основним із яких є кількість вакцинацій. 

Кузін не може спрогнозувати, скільки життів Covid забере цього року, але вважає, що 100 тисяч смертей від коронавірусу в 2022 році – це "дещо завищені прогнози, це найгірший сценарій".

"За даними наукових досліджень, щеплення захищає від важкого перебігу хвороби й від смерті. Ми маємо доволі амбітні плани з вакцинації – принаймні 70% дорослого населення до кінця 2022 року. Тобто кількість смертей буде залежати від темпів вакцинальної кампанії".

"Ми не очікуємо, що 2022 рік буде гіршим, ніж 2021-й, за кількістю нових випадків або кількістю смертей".

Антивакцинаторам на замітку: у вакцинованій Британії – новий рекорд Covid

ВООЗ: рецепт появи нових штамів простий – низький рівень вакцинації

пандемія локдаун коронавірус вакцинація

Знак гривні
Знак гривні