Влада Казахстану намагалася видати за погромника киргизького джазового музиканта

Ситуація навколо затримання киргизького музиканта Вікрама Рузахунова продовжує загострюватися. Казахські силовики поспішили відхреститися і стверджують, що на відео була інша людина. Але мати та сестра музиканта його впізнали. Як і інші музиканти, які працюють з ним разом. Біля посольства Казахстану в Бішкеку мітинг. Власне, відбувається те, про що попереджали – своїми діями казахська та російські силовики роздмухують міжетнічну ворожнечу в регіоні. Наслідки не забаряться.

Побитий силовиками Казахстану нібито погромник виявився відомим у Киргизстані музикантом
Побитий силовиками Казахстану нібито погромник виявився відомим у Киргизстані музикантом

В останні дні в інформаційному просторі Казахстану можна побачити атаку на киргизстанців з боку деяких казахських блогерів і навіть кримінальних "авторитетів".

Спочатку про нібито участь киргизстанців у погромах в Алмати говорив кримінальний авторитет «Дикий Арман», якого політексперти також пов'язували із заворушеннями.

Після відео про киргизстанців почали записувати різні блогери.

МВС Казахстану повідомило про затримання громадян сусідньої країни, не повідомивши якої.

І ось телеканал «Хабар 24» показав відео з побитим киргизстанцем, який нібито брав участь у погромах за 90 000 тенге. Дістатися до Казахстану з Киргизстану, враховуючи закриті вже два роки наземні кордони, буде набагато дорожче. На відео чоловік каже, що йому нібито сплатили переліт.

Чоловік на відео стверджує, що він є безробітним. Тільки ось киргизстанці впізнали у ньому відомого джазового музиканта з Киргизстану Вікрама Рузахунова, який часто виступав із музичними гастролями в Казахстані.

Побитий чоловік з відео влади Казахстану дуже схожий на цього музиканта

Мін'юст Киргизстану вимагає відкрити кримінальне провадження щодо тортур з боку казахстанської влади стосовно громадянина Киргизстану.

Силові відомства Казахстану дають різну інформацію про те, чи звільнили вони Рузахунова

киргизстан репресії тортури казахстан протест

Знак гривні
Знак гривні