Російські військові вже приїхали придушувати повстання в Казахстані

Перші російські військові вже прибули до Казахстану після рішення Організації договору колективної безпеки (ОДКБ), яку неофіційно називають "російським НАТО", про військову інтервенцію за запитом чинної казахської влади.

Про це повідомили на офіційній сторінці ОДКБ, пише "Європейська правда".

"Від РФ до складу колективних миротворчих сил ОДКБ увійшли підрозділи та військові частини Повітряно-десантних військ. Наразі літаки військово-транспортної авіації ВК Росії здійснюють перекидання на територію Республіки Казахстан російської частини миротворчого контингенту. Перші підрозділи з його складу вже приступили до виконання поставлених задач", — йдеться у заяві. 

Відправляти своїх військових у Казахстан будуть також Білорусь, Вірменія, Киргизстан і Таджикистан. 

Їхніми основними задачами називають "охорону важливих державних і військових об’єктів, сприяння силам правопорядку Казахстану для стабілізації ситуації і її повернення у правове поле".

Нагадаємо, з 2 січня на заході Казахстану відбуваються "газові" протести. Масові акції розпочалися у місті Жанаозені після стрибка цін на скраплений газ, яким заправляють більшість автомобілів у регіоні.

Сутички в Казахстані тривають, попри введення надзвичайного стану (ВІДЕО)

Обміняли свободу на достаток, а його немає. Чому в Казахстані революція через незначне подорожчання?

Речниця поліції найбільшого міста Казахстану заявила у четвер, що десятки людей загинули внаслідок нападів на урядові будівлі.

"Десятки нападників ліквідовані, їхні особи ідентифікуються.

У зв'язку з цим закликаємо мешканців та гостей міста з метою власної безпеки утриматись від виходу з будинків", — йдеться в заяві поліції Казахстану.

Унаслідок протестів у Казахстані постраждали вже понад тисячу людей, з них 400 в лікарні, заявляє МОЗ країни.

Згідно з формулюванням МОЗ: "Унаслідок протестів у республіці Казахстан постраждалих уже понад тисячу людей, 400 осіб госпіталізовано, 62 особи в реанімації.

Терористи (так назвало протестувальників МОЗ) нападають на лікарів, постраждали десять медпрацівників. Просимо не заважати медпрацівникам працювати, щоб карети швидкої медичної допомоги могли своєчасно доїхати до постраждалих".

автомобілі репресії економіка росія казахстан протести газ

Знак гривні
Знак гривні