На Закарпатті паводок. Відповідно до нашого моделювання

Більшість населених пунктів є у нашому проєкті, що передбачав, де саме затопить наступного разу. Це й сталося.

На Закарпатті паводок підтопив вже понад 300 дворогосподарств, вода перелилася через дороги місцевого значення.

Про це йдеться в оперативному звіті рятувальників у Фейсбуці Управління ДСНС в Закарпатській області, передає Укрінформ.  

"Станом на 17 годину 5 січня на Закарпатті внаслідок інтенсивних опадів, підняття паводкових вод та поверхневого стоку підтоплено 160 дворогосподарств, 34 житлові будинки та 3 приміщення трансформаторних підстанцій на території Берегівського, Хустського, Рахівського, Тячівського та Мукачівського районів", – йдеться в повідомленні.

mizh.jpg

Підтоплення в Міжгір'ї, скріншот з нашого прогнозу

Найкритичніша ситуація в Хустському та Тячівському районах. У смт Міжгір’я підтоплено 36 дворогосподарств, роботи з відкачування води тривають. У Тячівському районі у с. Лази підтоплені 80 дворогосподарств, у Рахівському – 41 дворогосподарство, з них чотири підвальні приміщення житлових будинків та три приміщення трансформаторних підстанцій.

Також протягом дня рятувальники зафіксували зсуви в зоні житлових будинків. Йдеться про Тячівський район, с. Німецька Мокра, вул. Марії Терезії – тут через перезволоження відбувся зсув ґрунту на будинок. О 16:30 наслідки зсуву ліквідовано органами місцевого самоврядування.

Також у Тячівському районі у с. Тарасівка через перезволоження відбувся зсув ґрунту до будинку. Роботи з ліквідації тривають.

ЯКЩО ЗАВТРА ПОТОП

Дивіться, які райони у містах Західної Українизатопить під час наступної повені

Водночас рятувальники повідомляють про підтоплену дорогу місцевого значення Великі Ком'яти-Шаланки Берегівського району, протяжністю 100 м, висота води – до 20 см. Підтопило також дорогу місцевого значення в с. Лази, Тячівського району протяжністю 300 м, вода піднялася на 25, місцями до 40 см. Для розчищення місцевих потічків залучено екскаватор місцевої громади. Проїзд забезпечений, вода сходить самопливом.

Також стався вихід річки Боржава на заплаву в с. Вільхівка, Зарічанської ТГ, Хустського району. Внаслідок чого підтоплено 55 гектарів сільськогосподарських угідь із теплицями села Вільхівка.

потоп закарпаття модель

Знак гривні
Знак гривні