Хата, яка завжди з тобою: поляки збудували затишний пересувний будинок із двох контейнерів

Особливо дивлячись на фото, зроблені зсередини, й не скажеш, що ззовні усе так просто:

Wiercinski Studio з сусідньої Польщі створили пересувний будинок із двох вантажних контейнерів. Нині він розташований у місті Познань – але не має фундаменту, тож завтра може бути в іншому місці.

Клієнти – пара "рішучих людей", як їх описує компанія, замовили будинок-офіс, який можна пересувати за потребою. Проєкт під очевидною назвою Portable Cabin – "Пересувна хатина" – створено об'єднанням по найдовшому боці двох звичайних контейнерів для перевезення вантажів. У результаті вийшов будинок 12.5 на 9 метрів.

Те, що на деяких фото ми бачимо більш ніж два контейнери – рішення тимчасове: вони не використовуються для житла, а тільки містять садове спорядження та підіймають житло в цьому випадку – але не під'єднані "намертво" до двох житлових. Заради естетики все пофарбували в один оливковий колір, який "камуфлює" будинок.

Окрім фарбування під колір природи, контейнери ззовні не обробляли, щоб "показати щирість сирого матеріалу для будівництва".

У цьому випадку й тимчасово, верхню пару житлових контейнерів трохи змістили відносно нижніх. Це пов'язано з тим, що зараз Пересувна хатина стоїть на схилі. Але зате вийшла "тераса" з видом на річку.

Всередині хатину теплоізолювали та вкрили фанерою. Все було збудовано у приміщенні, а потім готове житло перевезли на місце тимчасового розташування.

Усі фото ONI studio, більше англійською – у світовому журналі архітектури та дизайну DeZeen.

будівництво краса польща архітектура природа

Знак гривні
Знак гривні