Військові тренувалися стріляти з Javelin по броньованих об'єктах

За наказом командувача Об’єднаних сил генерала-лейтенанта Олександра Павлюка, на одному із загальновійськових полігонів у районі проведення ООС відбулося практичне виконання стрільб по броньових об’єктах особовим складом розрахунків переносного протитанкового ракетного комплексу «Javelin».

Про це йдеться в повідомленні ООС.

1.jpg

За словами керівника занять полковника Богдана Союшкіна, застосування даного ПТРК з метою тренування особового складу в районі проведення ООС відбувається вперше. Так, стрільба з протитанкового комплексу велася по умовній цілі – танку в окопі, який знаходився на відстані близько 1,5 км. Крім того, було визначено ефективність ведення вогню з ПТРК Javelin у зимових погодних умовах – сильному вітру та низькій температурі повітря. Попре те, що військовослужбовці стрільбу з даного озброєння виконували вперше, завдання було виконано успішно – ціль умовного противника було уражено.

2.jpg

- Головна перевага «Javelin» – легкість у керуванні. Ракета після пуску сама наводиться на ціль, що дозволяє досягати практично 100-відсуткової влучності стрільби, – розповідає військовослужбовець ЗСУ Віктор, який вів стрільбу з ПТРК.

3.jpg

За його словами, ураження цілей з ПТРК Javelin не викликає труднощів у фахівців – протитанкістів, які мають досвід застосування вітчизняних та радянських аналогів ПТРК.

Усі фото надано пресслужбою ООС

зброя армія

Знак гривні
Знак гривні