Pfizer заявляє про 90% ефективність своїх пігулок від Covid-19

Компанія Pfizer Inc. оголосила, що її таблетки проти коронавірусу майже на 90% знижують госпіталізації та смертність пацієнтів із високим ризиком.

Останні лабораторні дані, як вказує виробник ліків, свідчать, що препарат зберігає свою ефективність і проти швидкого поширення штаму «омікрон», – передає Радіо Свобода.

Американський виробник ліків минулого місяця заявив, що пероральний препарат був приблизно на 89% ефективним у запобіганні госпіталізації або смерті в порівнянні з плацебо, з огляду на проміжні результати з участю близько 1200 людей. Дані остаточного аналізу охоплюють ще 1000 учасників.

Жодна людина у дослідженні, яка отримала ліки від Pfizer, не померла, йдеться у звіті.

Таблетки Pfizer з промовистою назвою Paxlovid приймають разом із противірусними препаратами, як-от «Ритонавір», кожні 12 годин протягом п’яти днів після появи симптомів.

Pfizer також озвучила перші дані іншого дослідження, які вказують, що лікування зменшило кількість госпіталізацій приблизно на 70% у дорослих зі «стандартним ризиком» і декого з вакцинованих із «підвищеним». Але остаточні дані цього дослідження ще планують оприлюднити пізніше.

Минулого місяця Pfizer подала дані до FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів), попросивши дозволу на екстрене використання препарату.

Наразі в США не існує жодних оральних противірусних засобів для лікування COVID-19.

фармакологія коронавірус сша

Знак гривні
Знак гривні