Голову поліції Подільського району нарешті звільнили – ЗМІ

Містяни неодноразово вимагали його відставки через репресивну політику, не обґрунтовану законами, та підозри в неофіційному залученні ультраправих до позасудових розборок чи принаймні свідомому ігноруванні нападів ультраправих.

Павла Василенка звільнили з посади керівника Подільського управління поліції в Києві, повідомляє Хмарочос.

Звільнення Василенка вимагали учасники акції наприкінці листопада, приводом до якої став погром бару «Хвильовий», а також травневого протесту проти поліцейського насильства.

«У Подільського управління поліції тепер новий керівник, і він вийшов на комунікацію з нами. Вимоги протесту 29 листопада та наші заяви були не єдиними причинами звільнення колишнього керівника Павла Василенка. Але, безумовно, важливою у цьому процесі була участь спільноти Подолу та усіх небайдужих у русі за безпеку району», — повідомляється на фейсбук-сторінці бару «Хвильовий».

На сайті Подільської РДА головою районної поліції все ще значиться Василенко.

Нагадаємо, у листопаді «Хвильовий», розташований на Верхньому Валу, зазнав кількох нападів з боку ультраправих.

Команда бару нарікала на бездіяльність поліції.

Після останнього нападу кількасот киян взяли участь в акції протесту. Крім того, з вимогою розслідувати напади ультраправих до МВС та поліції Києва звернулися 12 народних депутатів.

Після цього поліція встановила близько 30 осіб, причетних до нападу на бар, а також повідомила про підозру двом неповнолітнім учасникам погрому.

київ репресії поліція

Знак гривні
Знак гривні