Генерали СБУ в запасі різко висловилися про ініціативу Денісової щодо закриття “Миротворця”

Український центр аналітики та безпеки виступив із різкою заявою після того, як кіберполіція почала розслідування щодо сайту “Миротворець” за зверненням Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Звернення, яке опублікували у четвер, 9 грудня, підписали низка офіцерів Служби безпеки України у запасі.

Так, підписи залишили:

“Колектив нашого центру з-поміж офіцерів і генералів СБУ, які у 2014-2019 роках брали безпосередню участь у відсічі російської агресії, має честь засвідчити, що внесок волонтерів та адміністраторів “Миротворця” у справу захисту України не поступається внеску бійців добровольчих батальйонів, українських військових і правоохоронців. Це зовсім інше поле битви, і на цьому полі наша перемога очевидна. Завдяки зібраній та оприлюдненій на цьому сайті інформації українськими контррозвідниками, прикордонниками та співробітниками МВС були затримані десятки російських найманців”, – йдеться у зверненні офіцерів СБ.

З часу свого заснування “Миротворець” став своєрідним бар`єром для проникнення на підконтрольну територію тисяч російських пособників та членів НЗФ, зазначається у зверненні.

"Миротворець" суттєво ускладнив роботу російських спецслужб з вербування серед бойовиків на Донбасі агентів для проведення терористичних атак у Києві, Одесі, Харкові чи Львові


Він суттєво ускладнив роботу російських спецслужб з вербування серед бойовиків на Донбасі агентів для проведення терористичних атак у Києві, Одесі, Харкові чи Львові. Даними сайту активно користуються спецслужби Молдови, Польщі, Грузії, країн Балтії та інших держав для недопущення в’їзду на власну територію російських громадян, які брали участь в агресії проти України.

“Сьогодні саме “Миротворець” значною мірою утримує від поїздок до окупованого Криму та Донбасу багатьох проросійських політиків з ЄС, яких Москва намагається використовувати для легітимізації окупаційної влади, адже численні інформування українських спецслужб з цього приводу на адресу західних партнерів часто залишаються без реагування. І саме ці проросійські політики з Італії, Франції, Німеччини, побоюючись публічного викриття власних зав`язків з Кремлем, голосно лають волонтерів “Миротворця” у стінах Європарламенту та ініціюють скарги до офісу Уповноваженої Верховної Ради з прав людин”, – наголошується у заяві.

“В умовах, коли Москва стягує до кордонів України 100-тисячне угрупування своїх військ, поведінка у дусі середньорічного афоризму “Нехай загине світ, але звершиться правосуддя” виглядає помилкою, яка межує з капітуляцією. Маємо надію, що Людмила Денісова піддалася емоціям та змінить акценти у своїх наступних коментарях щодо функціонування сайту “Миротворець”. Сподіваємося, що у процесі важливої справи захисту прав дітей на окупованих територіях, які стали жертвами російської пропаганди, наш омбудсмен врахує виключну важливість “Миротворця” як потужного інформаційного ресурсу для протистояння російській агресії. У зв’язку з цим, звертаємося до громадськості та всіх ветеранів російсько-української війни приєднатися до публічної дискусії щодо ініціативи Денісової про закриття проєкту “Миротворець”, аби знайти оптимальне рішення та гарантовано не допустити послаблення України в умовах стрімко зростання загрози російського вторгнення”, – резюмували офіцери СБ. Повідомляє Новинарня

Нагадаємо, що Кіберполіція почала розслідування щодо сайту “Миротворець” за зверненням Денісової

денисова ветерани війна миротворець кіберполіція

Знак гривні
Знак гривні