ТЕКСТИ: “Ми хочемо навчити інтерна дата-журналістиці. Щоб заробити на це, продаємо NFT-обкладинку з дата-артом”

Головний редактор ТЕКСТІВ Роман Кульчинський:

- У Текстів давно не було інтернів, які б училися працювати як журналісти даних. Саме журналісти, а не аналітики. Це важливо, бо жоден виш не підготує таких фахівців краще, ніж редакція, яка цим займається.

А журналісти даних уміють знаходити такі історії, які складно знайти без навичок програмування. Навчання в редакції – дуже ефективне. Завдяки Ярині Серкез з нашої команди, котра отримала міжнародну премію і пожертвувала її на таку інтернатуру, ми знайшли нашу нинішню дата-журналістку Женю Дроздову.

Зараз Тексти знову планують знайти інтерна, щоб навчити його дата-журналістиці. Підхід вже відпрацювали — робота в редакції над своїм проєктом і менторство досвідчених дата-журналістів.

Дата-журналістика – річ специфічна, потрібно мати навички журналіста з пошуку та узагальнення інформації, навички програміста, до того ж дуже широкі, бо кожен новий набір даних часто вимагає нових інструментів для аналізу.

Ми плануємо платити інтерну 11 тис. грн ($400) на місяць протягом чотирьох місяців. Ідея в тому, що людина за ці гроші зможе жити у Києві та навчатися у нашій редакції (важливо, щоб це відбувалося офлайн).

Щоб знайти ці кошти, пробуємо продати за NFT-токени віртуальну обкладинку Текстів, зроблену на основі супутникових знімків.

Взяти участь в аукціоні можна тут, він триває до п`ятниці.

nft технології web3

Знак гривні
Знак гривні