Засновник і гендиректор Twitter Джек Дорсі залишає компанію

У листі з повідомленням про відставку Дорсі заявив, що йти з компанії його ніхто не змушує, і пояснив, що новий керівник Параг Агравал буде кориснішим для Twitter. Дорсі додав: небагато засновників можуть переступити через власне его заради інтересів компанії.

jack-dorsey-twitter-03.jpg

Джек Дорсі заснував Twitter у 2006-му у віці 29 років, а через три роки запустив платіжний сервіс Square. Якось Дорсі вже йшов з посади CEO, але не з власної волі — у 2008 році його відправила у відставку рада директорів, а 2015-го він повернув собі посаду гендиректора на тлі фінансових проблем соцмережі. Джек Дорсі не отримував у Twitter зарплатні. При цьому йому належать 2,3% акцій компанії – їхня біржова вартість становить приблизно 900 мільйонів доларів.

дорсізаява.jpg

Лист Дорсі з повідомленням про відставку

Незадовго до відставки справи Джека Дорсі в Twitter не були безхмарними. Власники пакету акцій Twitter Elliott Management намагалися замінити його на посаді генерального директора у 2020 році, перш ніж все ж таки уклали угоду з керівництвом компанії. Засновник Elliott Management та інвестор-мільярдер Пол Сінгер поставив під сумнів те, чи має Дорсі керувати обома публічними компаніями, закликаючи його піти з посади генерального директора однієї з них. Власне, так і сталося зараз.

Twitter відставка

Знак гривні
Знак гривні