Зеленський анонсує тисячу гривень за щеплення

Президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, одержить від держави тисячу гривень. При цьому гроші – через "Дію", тоді як основна аудиторія, на яку це мало б бути спрямовано – літні люди, які перебувають під найбільшою загрозою в разі зараження, але часто не хочуть щепитися.

Щепили, кого могли змусити? Динаміка вакцинації знову падає

"Кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати одну тисячу гривень. Швидко і зручно, тобто через додаток "Дія", – цитує відеозвернення Зеленського Українська правда.

"За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр. Чи купити квитки для мандрівок всередині країни – на внутрішні або авіа, залізничні перевезення.

Програма стартує 19 грудня.

До кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд гривень. Стільки ж – на початку 2022 року.

Ми розуміємо, що смартфони та "Дія" є, на жаль, не у кожного, тож ця програма діятиме не один місяць. Держава забезпечить альтернативну можливість отримати тисячу гривень, зокрема людям похилого віку".

За офіційними даними, зараз в Україні хоча б однією дозою вакцини проти коронавірусу щепилися  28.37% людей, а завершили курс вакцинації 20%.

зеленський коронавірус пандемія вакцинація

Знак гривні
Знак гривні