ДБР повідомило Леросу про підозру за середній палець у бік Зеленського та Єрмака. Є кілька "але"

Від редакції: Незалежно від нашого (місцями саркастичного) ставлення до Лероса, ідеться про пряме порушення свободи слова. Політики й поготів у стінах парламенту, який за визначенням є місцем гарячих дебатів, мають повне етичне право використовувати всі засоби для доведення своєї позиції, й будь-які жести виправдані. Виправдані навіть бійки, якщо вони перешкоджають узурпації влади чи національній зраді.  Нагадаємо, що режим Януковича порушував кримінальну справу проти Парубія, який під час ратифікації Харківських угод, з яких фактично почалася окупація Криму, підпалив у Раді димову шашку, щоб зірвати голосування.

Нардепу Гео Леросу вручено письмове повідомлення про підозру за грубе порушення громадського порядку у сесійній залі Верховної Ради України.

Про це повідомляє Цензор з посиланням на пресслужбу ДБР.

"04 листопада 2021 року народний обранець, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави. При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував такі дії навіть після вимкнення за рішенням головуючого мікрофону. Усвідомлюючи, що промова не буде фіксуватися засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення.

У цих діях депутата чітко простежується мета обранця – створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність, привернути увагу засобів масової інформації, суспільства та інших політиків до своєї особи.

Депутат при цьому зловживав своїми повноваженнями народного депутата України на виступ під час обговорення кандидатури члена Уряду", – йдеться в повідомленні.

Лерос підозрюється у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства (ч. 1 ст. 296 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляд штрафу до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

єрмак зеленський Рада лерос скандал

Знак гривні
Знак гривні