Фото: у Києві на Гелловін – дуже страшні черги на щеплення

Чудово, що нарешті люди пішли щепитися. Цікаво, що досвід інших міст не повпливав на стратегію планування – і всі це роблять усе одно в останній момент:

Черга в Ocean Plaza, Київ. Фото Миколи Тимченка, газета "День"
Черга в Ocean Plaza, Київ. Фото Миколи Тимченка, газета "День"

У неділю, напередодні переходу Києва до "червоної" зони карантину і посилення обмежень владою міста, до пунктів вакцинації від коронавірусу вишикувалися черги із сотень людей.

Так, біля пункту вакцинації у Міжнародному виставковому центрі станом на 15 годину була черга з близько 200 людей, – передає Суспільне.

На місці біля МВЦ чергує представник муніципальної охорони, який контролює просування людей й інформує, до якої черги й кому доєднатися. Є дві черги, без запису (до 200 людей) та за записом (близько 50 людей).

Один з охочих вакцинуватися Вадим Глитень розповів Суспільному, що прийшов о 5 ранку й отримав номер 485 в черзі. Він зайняв чергу для себе й своєї родини.

22cc118b8da8eadd.jpg

Фото: Суспільне, Каріна Бугайченко

А було ж відомо, що таке станеться – за прикладами Дніпра, Львова, Одеси та інших міст

У пункті вакцинації в ТРЦ "Гулівер" — невелика черга, але приймають лише за попереднім записом.

Також у Києві на вихідних відкрили пункт вакцинації на НСК "Олімпійський". У чергу там вишикувалися кілька сотень людей.

Фото: Суспільне, Каріна Бугайченко
Фото: Суспільне, Каріна Бугайченко

Про українське "планування"

Усе це нагадує про результати нашого давнішого дослідження на зовсім іншу тему.

Найчастіше пасажири Укрзалізниці до епохи онлайн купували квитки в останні години перед поїздкою (25%). Більш ніж половина квитків​ продається​ протягом 72 годин до відправлення поїзда.

Ми не плануємо заздалегідь. За винятком невеличкої групи передбачливих – ці люди купують квитки, щойно ті з'являться в касах, за 28–29 днів.

пандемія київ коронавірус вакцинація

Знак гривні
Знак гривні