Виступ Яни Зінкевич, якій стоячи аплодувала вся Рада

ЄС доволі несподівано зробила вдалий політичний хід – висунула Яну Зінкевич на посаду голови ВР. Більшість також несподівано добре зреагувала на її виступ, хоча передбачувано спікером і не обрали.

Зінкевич має вражаючу біографію, добрі організаційні навички та бездоганну репутацію. Проте, щоб впевнено увійти у вищу політичну лігу, їй потрібно добре попрацювати над ораторським мистецтвом.

Нардепи обиратимуть голову Верховної Ради з-поміж трьох претендентів – Олексія Гончаренка, Яни Зінкевич і Руслана Стефанчука. Железняк і Лерос заявили, що не братимуть участі у змаганні за крісло спікера Ради, оскільки, з їхніх слів, монобільшість і так уже все вирішила. Тим самим вони дали зрозуміти, що «слуги народу» вже вирішили призначити на цю посаду більшістю голосів Стефанчука, – пише Главком.

Яна Зінкевич з Рівного, їй 26 років. З 2014 року вона особисто врятувала понад дві сотні поранених бійців АТО/ООС на Сході України. Заснувала та керувала медичним батальйоном «Госпітальєри».

У грудні 2015 року потрапила у ДТП на Дніпропетровщині. Тепер має пожиттєву інвалідність та пересувається на інвалідному візку. 

На виборах до парламенту в липні 2019-го року Яну було обрано народною депутаткою від партії «Європейська солідарність».

парламент зінкевич Рада

Знак гривні
Знак гривні