Facebook та інші сайти Цукерберга «лежали» шість годин, він збіднів за цей час на шість мільярдів

Facebook Inc назвала причину шестигодинного збою на своїх ресурсах Facebook, Instagram та Whatsapp – це "зміни конфігурації маршрутизаторів".

"Наші інженерні групи дізналися, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, викликали проблеми, які перервали цей зв'язок.

Це порушення мережевого трафіку зумовило каскадний вплив на способи зв'язку наших центрів обробки даних, в результаті чого наші послуги були зупинені".

Вчора вечері та сьогодні вночі (за київським часом) Facebook, разом із Whatsapp та Instagram, а також Messenger не працювали декілька годин.

Повідомлялося, що платформи стали недоступними, адже користувачі не були коректно спрямовані системою доменних імен (Domain Name System, DNS).

Система дозволяє перенаправляти користувачів на потрібну адресу. Ці налаштування контролює безпосередньо Facebook.

При цьому співробітники Facebook не могли ввійти до офісів компанії та ліквідувати збій у роботі соцмереж, які "лежать" майже 5 годин – у людей не працювали перепустки до вхідних дверей.

Фінансовий стан засновника Facebook Марка Цукерберга станом на 23:00 4 жовтня зменшився на $6,7 млрд.

Але чи пов’язане це зі збоєм безпосередньо, наразі невідомо, оскільки зараз компанія також фігурує у скандалі – колишня працівниця заявила, що Facebook ставить прибуток вище, ніж безпеку своїх користувачів.

За матеріалами Української правди та її підрозділу Економічна правда.

інтернет цукерберг безпека Facebook соцмережі

Знак гривні
Знак гривні