За що сидить Саакашвілі?

Колишній президент Грузії й нинішній громадянин України повернувся до своєї країни у вентиляційній кабіні – місцева влада каже, що заманила його.

Там його й затримали й кажуть, що Україні не видадуть. Він сам каже, що й не хоче, й голодує. За що його посадили, – нагадує Європейська правда:

Зараз третій президент Грузії має два вироки – шість років за завдання у 2005 році тяжких тілесних ушкоджень опозиційному депутату Валерію Гелашвілі та ще три роки за зловживання владою під час помилування колишніх співробітників МВС, засуджених за вбивство банкіра Сандро Гіргвліани (друге покарання було поглинуто першим, тож зараз Саакашвілі засуджений до шести років за ґратами).

Втім, ще до повернення у країну проти Саакашвілі відкрили ще три справи:

За грузинським законодавством, суд має право сам вирішувати, чи додавати покарання за цими справами до чинного шестирічного терміну, і є лише одне обмеження – сумарний термін не має перевищити 30 років.

А от у справі про нелегальний перехід кордону ситуація безальтернативна: покарання має бути додане до наявного шестирічного терміну ув'язнення.

грузія саакашвілі

Знак гривні
Знак гривні