Пандора. Порошенко звинувачує Зеленського у зв'язку з офшорами

Як ми писали, Порошенко також потрапляв в офшорні скандали за свого президентства – за даними того ж "Слідства.Інфо", яке "розкопало" дані про Зеленського.

Про що йдеться:

«Антиолігархічний» Зеленський і його «Офшор 95», через який олігарх Коломойський відмивав гроші (РОЗСЛІДУВАННЯ)

Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко вважає, що Україна як держава опинилася під ударом через "корупційні злочини" чинного президента Володимира Зеленського.

"Я шокований, що представники монобільшості навіть не згадали про те, про що сьогодні говорить весь світ. Говорити сьогодні треба про злочини, про міжнародні злочини вищого керівництва держави й особисто Володимира Зеленського. На жаль, тепер під ударом опинилася держава Україна. Коли через дії президента Зеленського Україна фігурує у світі як держава, лідер якої причетний до глобальної корупції, до відмивання вкрадених в Україні грошей спільно зі своїм бізнес-партнером паном Коломойським…

Ми на сьогодні яскраво бачимо, що останнє місце, де про це можна говорити, – парламент. Нам ще керівництво монобільшості намагається і тут закрити рота... (промову Порошенка представники "Слуги народу" супроводжували обурливими вигуками — ред.)

Йдеться про те, що спільно з Коломойським $40 млн було вкрадено.  Зеленський не є Голобородьком, і про це було відомо ще з 2019 року. Це не розслідувалося, бо на сьогодні вище політичне керівництво пов’язане з СБУ, яке має конфлікт інтересів і спільно брало участь у цих злочинах; і з іншими 100% своїми керівниками правоохоронних органів. Я твердо переконаний, що це неприпустимо".

Відповідь іншої сторони

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко опонував Порошенку на брифінгу після засідання погоджувальної ради. Він нагадав експрезиденту про його офшори та розслідування "Панамалікс". 

Що ж до свіжого журналістського розслідування, що базується на так званих Pandora Papers і розповідає про бізнес "Кварталу" у 2012 році, Корнієнко заявив, що тоді багато бізнесів працювали з офшорами, це було незаборонено. За словами лідера партії СН, Порошенко на той момент працював міністром економіки і, мовляв, через тотальну корупцію білий бізнес почав шукати захисту в іноземних юрисдикціях.

"У своїх палких промовах про свіжі офшорні розслідування Петро Олексійович має не забувати про "Панамалікс" п’ятирічної давності, де ми побачили багато цікавої інформації про його офшори. Звісно, зараз наближені до Порошенка експерти та блогери спробують пояснити, що є два різні види офшорів. Перші – хороші, "патріотичні", котрі допомагають гетьманам розбудовувати країну. Другі – погані, "зелені" офшори, за допомогою яких невігласи нібито ховають свої статки".

зеленський офшори порошенко коломойський корупція скандал офшор

Знак гривні
Знак гривні