Саакашвілі заявляє, що повернувся до Грузії. Чи правда це – наразі невідомо

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі стверджує, що приїхав у Батумі, через вісім років після від'їзду з Грузії. Відео він опублікував на своїй сторінці у Facebook, де говорить грузинською мовою.

"Ось він, мій Батумі ... Я так сумував за цим місцем. Сьогодні виповнилася моя мрія, і остаточно вона збудеться, коли Грузія стане на ноги... До скорої зустрічі в Тбілісі", – переклали його звернення грузинські ЗМІ.

Цього ж ранку він опублікував інший пост, і також грузинською мовою. "Доброго ранку, Грузія. Уже з Грузії, через вісім років", – переклали це звернення грузинські ЗМІ.

Тим часом "Новости Грузия" повідомляє, що "судячи з усього, звернення було записано біля канатної станції, яка розташована на в'їзді в Батумі – місце дуже багатолюдне, там встановлені десятки камер відеоспостереження". У бесіді з журналістами телеканалу "Пірвелі", як зазначається, "співробітники прилеглих торгових об'єктів повідомили, що не бачили експрезидента напередодні вночі, хоча перебували на місці".

Якоїсь особливої мобілізації поліційних сил, як повідомляється, не фіксується ні на в'їзді в Батумі, ні на найближчому прикордонному пункті, ТПП "Сарпі" на кордоні Грузії та Туреччини.

Нагадаємо, третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі покинув Грузію у 2013 році, відразу після цього проти нього порушили кримінальні справи. Влада Грузії неодноразово обіцяла негайно його заарештувати, щойно Саакашвілі ступить на грузинську землю.

2 жовтня у Грузії пройдуть муніципальні вибори, на яких, зокрема, обиратимуть мера Тбілісі. Зараз мер – представник керівної партії "Грузинська мрія" Каха Каладзе. Опонентом його буде депутат Ніка Мелія від опозиційної партії "Єдиний національний рух". Її засновником є Саакашвілі.

саакашвілі

Знак гривні
Знак гривні