Україна визначилася зі своїм номінантом на премію «Оскар»

Оскарівський комітет України висунув фільм Наталки Ворожбит "Погані дороги" як кандидата на здобуття на премію "Оскар".

Фільм змагатиметься в категорії "Міжнародний повнометражний фільм" на 94-й премії Американської академії кінематографічних мистецтв і наук, повідомили на Facebook-сторінці комітету, – передає УП.Життя.

Режисером та сценаристом кінострічки стала Наталка Ворожбит, відома також як сценаристка популярного телесеріалу "Спіймати Кайдаша". 

Її фільм "Погані дороги "складається з п’яти окремих новел про стосунки людей, понівечених російсько-українською війною на Донбасі.

Кадр с фільму "Погані дороги"
Кадр с фільму "Погані дороги"

Цього року фільм від України обирали 11 членів комітету. Троє не мали права голосувати через конфлікт інтересів, оскільки входять до складу творчих груп або є дистриб'юторами фільмів-кандидатів. 

Фільм-переможець здобув 5 голосів від журі та додаткові 3 бали, згідно з правилами Українського Оскарівського комітету (за світову прем'єру на фестивалі класу А, нагороду на фестивалі класу А та рецензії у міжнародних профільних виданнях).

Серед конкурсантів були:

"Цьогоріч відбір був по-справжньому конкурентним і драматичним: змагалися фільми, в кожного з яких є беззаперечні чесноти, необхідні для перспективної участі в оскарівських перегонах. 

У результаті Український оскарівський комітет певним чином підтвердив рішення кінокритиків і членів Української кіноакадемії, які вже віддавали "Поганим дорогам" свої призи", – коментує Алік Шпилюк, голова Українського Оскарівського комітету.

війна луганщина кіно донеччина

Знак гривні
Знак гривні