Фарс у житті. Прямо біля метро "Славутич" будують десятиповерхову "церкву" на 176 "апартаментів" (ФОТО)

Це було б курйозом із якогось пародійного літературного чи кінематографічного твору, якби не було правдою.

Біля станції метро «Славутич» планують побудувати десятиповерховий «храмовий комплекс» з апартаментами.

35167875895978.jpg

Державна архітектурно-будівельна інспекція 31 серпня видала компанії «Столичний актив» дозвіл на будівництво, повідомляють Наші гроші.

При цьому тип об’єкта будівництва у дозволі визначено під кодом «Будівлі торговельні інші».

Будівництво заплановане на ділянці площею 1,07 га, що розташована в зоні охоронюваного ландшафту. Цільове призначення землі – для будівництва, експлуатації та обслуговування храму Святого Євангеліста Іоанна Богослова. І цей храм вже збудований:

Судячи з реєстру ДАБІ, будівництво здійснили за три місяці у 2016 році: у червні столична ДАБК зареєструвала повідомлення про початок будівельних робіт, а у вересні – вже видала сертифікат готовності храму.

На місці подальшої забудови розміщено паспорт об’єкту. На фотопроекті видно церкву, оточену багатоповерховими будівлями «багатофункціонального храмового комплексу».

Ця ділянка у 2006 році була передана в оренду релігійній громаді УПЦ МП парафії Святого Євангеліста Іоанна Богослова у Харківському районі м. Києва на 15 років для будівництва храму на підставі відповідного рішення Київради.

Містобудівні умови та обмеження для проектування «багатофункціонального храмового комплексу» на вул. Зарічній, 45 Департамент архітектури КМДА видав замовнику будівництва – ТОВ «Столичний актив» у грудні 2020 року.

Керівником і власником ТОВ «Столичний актив» є Віта Камаєва. Вона також є керівником ТОВ «Статус Буд-Прайм», яке є замовником будівництва ЖК Podil Plaza & Residence на вул. Глибочицькій, 73-79, девелопером якого є Status Group. Власником цього торгового знаку є ТОВ «Компанія «Статус Групп», власником якої до обрання в парламент був Андрій Стріхарський – нині народний депутат від партії «Слуга народу».

Заявником на отримання торгового знаку Status Group було ТОВ «Статус Буд-Плюс», керівником якого у 2017-2018 роках був Валерій Камаєв. Він же є керівником і власником ТОВ «Статус Буд-2» – генпідрядника будівництва «багатофункціонального храмового комплексу» на вул. Зарічна, 45.

На Віту Камаєву у 2012 році було переоформлене ТОВ «Укрпроектреконструкція» (нині вже ліквідоване), яким володів Стріхарський. Крім того, за даними Youcontrol, вона у 2016-2020 рр була співвласником ОК «ЖБК «Березнякижитлобуд» (теж вже ліквідоване) разом із Раїсою Стріхарською.

абзац будівництво київ Церква курйоз

Знак гривні
Знак гривні