Від Covid у Києві померло тритижневе немовля

У Київській дитячій інфекційній лікарні 2 вересня померло немовля через ускладнення коронавірусної хвороби. На той час дівчинці був тільки 21 день. Схоже, вона є наймолодшою жертвою COVID-19 в Україні.

Про це розповіла головна лікарка медзакладу Тетяна Камінська у коментарі «Українській правді», передає Громадське.

У лікарню дівчинку доставила екстрена медична допомога ще 27 серпня. Як зазначає лікарка, у дитини була задишка, підвищена температура тіла й інтоксикація, тож її госпіталізували у відділення анестезіології інтенсивної терапії. У дівчинки був важкий респіраторний дистрес-синдром, коли кисень через легені не може потрапити у кров.

І в дитини, і в її матері підтвердили COVID-19. За словами Тетяни Камінської, мати дівчинки заразилася коронавірусною хворобою через тиждень після виписки з пологового відділення.

До лікарні дівчинка потрапила на 5 день після захворювання, її одразу під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів. Дитину обстежили та лікували згідно з локальним протоколом надання допомоги хворим на COVID-19, але попри це її стан прогресивно погіршувався.

Тетяна Камінська зазначила, що за півтора року в дитячій інфекційній лікарні Києва з діагнозом COVID-19 перебували 500 дітей, але в усіх пацієнтів був неважкий перебіг хвороби. «Це у нас перший летальний випадок від COVID-19», ㅡ зазначила лікарка.

Наразі в лікарні з COVID-19 перебувають 40 дітей віком до 18 років.

діти київ пандемія коронавірус

Знак гривні
Знак гривні