Іран, який ворогує зі США, забрав з Афганістану американську техніку (ФОТО)

Військова техніка США розповзається по ворогах. Частина техніки, яка раніше була надана афганським силам безпеки, тепер якимось чином попрямувала в Тегеран. Як відомо, Тегеран перебуває у напружених стосунках зі США.

Про це пише The Times й перекладає Європейська правда.

The Times називає це "новим ударом для Байдена".

У соцмережах з'явилося відео з колоною техніки, до складу якої увійшли автомобілі Humvees і "MRAP" - легкі броньовані машини, спеціально захищені від мін.

Значну частину техніки також захопив Талібан

Канал в соціальних мережах, який першим показав відео і спеціалізується на іранських військових справах, повідомив, що іранці також заволоділи американськими танками.

Канал не зміг підтвердити подробиці, і точно невідомо, як Іран отримав техніку. Надходили повідомлення про те, що афганські солдати втікали через кордон до Ірану, щоб не здаватися талібам, і аналітики припускають, що іранці, які надали їм прихисток, просто взяли машини натомість.

Відносини Ірану з Афганістаном і Талібаном викликають суперечки. США вважають, що Іран підтримав прихід до влади талібів, в тому числі навчаючи їх використанню придорожніх вибухових пристроїв.

Відео: "Талібан" бере під контроль частину аеропорту, яку контролювали США - й виявляє гелікоптери

абзац афганістан талібан іран сша зброя

Знак гривні
Знак гривні