Грузія відмовилася від вакцин-подарунку, імовірно, щоб так "помститися" Латвії

Така собі помста. На початку серпня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що країни Балтії відмовилися приймати у себе грузинського прем'єра.

Грузинська опозиція заявила про те, що уряд країни відмовився від подарунка Латвії - 50 тисяч доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Грузія онлайн.

"Нам стало відомо, що саме тоді, коли прем'єр-міністру Гарібашвілі було відмовлено у візиті в країни Балтії, на тлі подій 5 липня і того факту, що уряд вступив у відкритий альянс з пов'язаними з Росією екстремістами, що влаштували масове, організоване насильство 5 липня, уряд Грузії відмовився від запропонованих Латвією десятків тисяч якісних вакцин", - заявив член опозиційної партії "Європейська Грузія" Георгій Канделакі.

Прем'єр-міністр Іраклі Гарібашвілі не підтвердив, але і не спростував інформацію про відмову від вакцини. Він сказав, що в Грузії зараз достатня кількість вакцин від коронавірусу, в тому числі препарати Pfizer і Sinovac.

"Ми завезли і вакцину AstraZeneca, але наші лікарі та епідеміологи кажуть, що вона була менш пріоритетною. Якби в країні не було вакцин, а ми б відмовилися (від AstraZeneca), це було б злочином. А зараз це наш суверенний вибір - завезти ті вакцини, які хоче наше населення", - сказав Гарібашвілі.

На початку серпня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що країни Балтії відмовилися приймати у себе Гарібашвілі. В уряді Грузії спростували це повідомлення.

Раніше у зв’язку зі сплеском заражень у Грузії оголосили про закриття міського громадського транспорту, обмеження часу роботи ресторанів та заборону концертів і спортивних змагань.

Раніше уряд Грузії також вирішив відмовитись від другої частини макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 75 млн євро.

В ЄС взяли до уваги рішення Грузії, водночас заявивши, що країна не змогла підвищити незалежності судової системи, що умовою для отримання кредитних грошей ЄС.

абзац корупція грузія латвія євросоюз коронавірус маразм

Знак гривні
Знак гривні