Маленька історія "держави в смартфоні". Людині скасували ФОП без її відома

"Історія для діджиталізованих. Вчора мій ФОП було закрито. Без мого відома".

Свою історію розповідає Христина Клех:

Вчора я вирішила скористатись можливістю додавання КВЕДа не виходячи з дому - через сайт Дія. Мені прийшло підтвердження запиту, але через деякий час прийшла відмова з податкової.

А потім я помітила дивну річ - на сайті Дії та при запиті в Мінюст моя підприємницька діяльність була припинена 31 серпня 2021 року. А ще мене зняли з Єдиного податку.

Що це для мене означає? Ну, з 2016 року я отримую прибуток лише на рахунки ФОП. Отже, теоретично я втратила можливість отримувати будь-який прибуток. Я планувала у відпустку за півтори тижня, ага.

Спроби звязатись в той ж день з Дія закінчились неуспішно, всюди чат-боти, жодних людей, жодних номерів телефону. Єдиний раз, коли я поговорила з людиною це сьогодні при дзвінку на гарячу лінію Мінцифри, де мені сказали, що таке вже траплялось і дали емейл сапорту (який не гуглиться) і з якого мені відписали, що взяли заявку в роботу. От дві години чекаю, руками вже майже не махаю.

Хочу на ручки.


І була б трохи зліша, то щоб дали пофігову тому, хто спричинив цю помилку. Бо щось я відчуваю, що ця проблема мені висмокче ще багато крові і нервів.

Дякую, дуже дякую.

А тепер фіналочка - мені щойно подзвонила реєстратор з управління державної реєстрації львівської міської ради, яка створила цю помилку.

Вона вчора обробляла мою заявку і перейшовши до наступної задачі (закриття рахунку) випадково не вийшла з мого вікна.

Отже, мені випадково і через людський фактор придумали головняка на два дні. Безмежно надіюсь, що в цей момент все закінчилось і податкова поверне мене на ЄП.

Просто відмічу для себе - ні, я на неї не накричала. Жінка нормально вибачилась, пояснила ситуацію і я теоретично розумію її. Але нервових клітин мені це з'їло дві пачки.

Історія для діджиталізованих. Вчора мій ФОП було закрито. Без мого відома. Вчора я вирішила скористатись можливістю...

Posted by Khrystyna Klekh on Wednesday, September 1, 2021

безпека податки технології курйоз

Знак гривні
Знак гривні