Коли Порошенка облили зеленкою - проросійські канали повідомили про це за хвилину

Поліція Києва повідомила, що затримала чоловіка, який під час урочистих заходів у центрі Києва облив зеленкою колишнього президента України. У повідомленні на сайті поліція традиційно не назвала імен, але в соцмережах повідомила, що йдеться про п’ятого президента України.

Про це пише Радіо Свобода.

Також у соцмережах поширювали відео, на якому облитим зеленкою був Петро Порошенко – п’ятий президент, а нині лідер опозиційної до влади Володимира Зеленського партії «Європейська солідарність», цей факт підтвердила народна депутатка від його партії Ірина Геращенко і непрямо й сам Порошенко.

«Зловмисником виявився уродженець Чернігівської області, 1999 року народження. Наразі з ним проводяться першочергові слідчі дії. За даним фактом слідчим Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років обмеження волі», – мовиться в повідомленні.

У Києві правоохоронці встановили чоловіка, який облив зеленкою п’ятого Президента України Дії зловмисника кваліфіковані...

Posted by Поліція Києва on Tuesday, August 24, 2021

У «Європейській солідарності» заявили, що вважають напад на Порошенка провокацією. «Російські та провладні Telegram-канали повідомили про це відразу – буквально через хвилину після того, як це сталося. Зафіксоване нами відео свідчить, що поліція повела провокатора на вулицю Банкову і там сховала», – заявили в пресслужбі партії агентству «Інтерфакс-Україна».

За повідомленням поліції, насправді нападника доставили до Печерського відділку поліції, що на вулиці, яка досі має назву Московська і яка лежить від майдану Незалежності, неподалік якого стався інцидент, – візуально приблизно в тому ж напрямку, що й офіс президента на вулиці Банковій.

Здається, День Незалежності України неможливо спаскудити. Але Зеленський примудрився. День, який мав стати Днем...

Posted by Iryna Gerashchenko on Tuesday, August 24, 2021

Після інциденту Порошенко, який перед тим узяв участь у Марші захисників України – ході учасників АТО й ООС і добровольців, альтернативній до офіційного військового параду, – виступив перед своїми прихильниками і непрямо згадав про цей інцидент.

Звертаючись до Зеленського, він заявив: «Не намагайтеся нас зупинити вашою зеленою шмарклею! Нічого у вас не вийде». При цьому він теж повторив версію, що нападника, якого, за словами поліції, відвезли до Печерського відділку, «сховали в офісі президента».

«Володимире Олександровичу, не бійтеся Порошенка! Не бійтеся цих десятків тисяч людей, які зібралися тут, щоб святкувати День Незалежності. Ми вибороли це свято у 2014–15 роках. І ви не уявляєте, що було би з вами, якби ви зіткнулися з такими труднощами, як тоді зіткнулася наша країна… Ми всі за Україну. У нас немає політичних гасел. Ми святкуємо своє свято, бо ми дуже любимо Україну. Ми повернемо останній клаптик української землі, хоч на Донбасі, хоч в Криму. Ми знову мобілізуємо весь світ навколо України, і Україна перестане бути токсичною, і вібудеться історія успіху. І запам’ятайте – ніяка «зелень» нас не зупинить!» – наголосив Порошенко.

порошенко зеленський конфлікт майдан

Знак гривні
Знак гривні