Збройні Сили мають готуватися також і до звільнення окупованих територій

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-майор Валерій Залужний нагадав, що в умовах триваючої агресії Російської Федерації проти України Збройні сили нашої держави мають готуватися до ведення наступальних дій щодо звільнення тимчасово окупованих територій.

Скріншот з відео
Скріншот з відео

Про це він заявив на IV Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі “Там, де ми – там Україна” у неділю, 22 серпня, - передає Новинарня.

Головнокомандувач підкреслив, що наразі Збройні сили України виконують свої завдання в умовах відбиття агресії ЗС РФ.

“Війна на сході триває, це очевидно. Майже щодня – вбиті та поранені, покалічені… Це свідчить про те, що війна триває… На сьогодні мені дуже хотілося б, щоби Збройні сили України отримували від держави те, що їм необхідно: відповідне озброєння, відповідна військова техніка. Збройні сили України мають розвиватися, мають удосконалювати свою тактику, переоцінювати форми і способи застосування навіть в таких умовах, які зараз є, з метою мінімізації втрат. І найголовніше – підготовки до ведення наступальних дій щодо звільнення окупованих територій”, – підкреслив генерал-майор.

Головнокомандувач ЗСУ також висловив бажання, щоби “суспільство не відділило від себе ветеранів, волонтерів”.

“… Бо як тільки це відбудеться – постане одразу ж і стіна між ЗСУ. Чому? Тому що сьогодні – ми в Збройних силах, завтра – ветерани. І це має бути свідомий організм, який називається “свідоме суспільство”, – резюмував Залужний.

війна анексія окупація луганщина росія крим армія донеччина

Знак гривні
Знак гривні