«Нацкорпус» зграєю побив журналіста, вимагаючи стерти фото. Потім «вибачився» і вважає, що це не кримінал, а «конфлікт вичерпано»

Рух «Національний корпус» заявив, що вибачився перед фотокореспондентом видання «Букви» Олександром Кужельним, якого члени руху побили під час акції під стінами Офісу президента 14 серпня.

Побили фотокореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного. Фото: Вікторія Рощина / hromadske
Побили фотокореспондента видання «Букви» Олександра Кужельного. Фото: Вікторія Рощина / hromadske

Рух стверджує, що нападники на Кужельного вибачилися перед ним, і цим «конфлікт вичерпано», – передає Громадське.

Напад на Кужельного стався вже після акції під Офісом президента, біля Маріїнського парку. Невідомі вимагали від фотожурналіста видалити фото, які той зробив на акції.

На відео нападу видно, що нападники не відрекомендувалися, а більшість із них була у балаклавах.

Сам Кужельний сказав, що нападники перестріли його, коли він ішов до метро, і сказали, що він «лівак» і зливає про них інформацію. Після побиття кореспондент написав заяву в поліцію.

Заява, втім, у поліції, пишуть самі "Букви".

Спікерка столичної прокуратури Надія Максимець повідомила, що Печерська окружна прокуратура здійснює у кримінальному провадженні процесуальне керівництво, та взяла розслідування на контроль.

Що сталося?

Після акції “Зупинимо капітуляцію”, яка відбулася під Офісом президента 14 серпня, на кореспондента видання #Букви Олександра Кужельного було скоєно напад. Нападники самі фільмували все, що відбувається, і згодом опублікували відеозапис нападу.

Олександра Кужельного наздогнала група осіб, які в агресивній формі вимагали видалення фотографій, які було зроблено кореспондентом під час заходу, та застосували проти нього силу.

нацкорпус змі кримінал

Знак гривні
Знак гривні