Міністр оборони Росії хоче перенести столицю в Сибір. А ще – переселити туди кілька мільйонів росіян

На зустрічі з науковою громадськістю відділення РАН у Новосибірську міністр оборони РФ Сергій Шойгу (один з найбільш довірених високопосадовців президента Путіна, саме з ним той регулярно відпочиває в тайзі – прим.) висловив пропозицію перенести столицю країни в Сибір. Про це повідомляється на сайті міністерства.

путин шойгу.jpeg

«Нам слід в Сибіру побудувати три, а краще п'ять великих науково-промислових, економічних центрів, простіше кажучи, міст з населенням 300–500 тисяч, краще – до мільйона осіб», – сказав Шойгу.

«І не просто місто побудувати та столицю сюди перенести, а зробити їх абсолютно конкретно спрямованими на ту чи іншу сферу діяльності», – додав він.

Шойгу також розповів учасникам зустрічі про плани радянського уряду, які розроблялися незадовго до розпаду Союзу. Він шкодує, що в сучасній Росії не можна реалізувати такі масштабні проєкти, як Комсомольськ-на-Амурі, Красноярська та Саяно-Шушенська ГЕС, Байкало-Амурська магістраль. «Згадайте, як щиро люди їхали на всі ці будівництва», – каже Шойгу.

Сергій Шойгу не вперше пропонує перенести столицю Росії в Сибір – минулого разу він згадував про це у 2012 році. Поки що першою установою, яка переїхала з Москви в інший регіон, став Конституційний суд, зараз він міститься в Санкт-Петербурзі.

Ремарка ТЕКСТів. Люди в Україні звикли вважати верхівку російської влади ледь не злими геніями. Натомість заява Шойгу, одного з найближчих соратників Путіна, наочно демонструє феєричний рівень ідіотизму цих путінських улюбленців. Міністр Шойгу не розуміє, що міста, спрямовані на певну сферу діяльності, можна збудувати лише тоді, коли населення цих міст – в'язні Гулагу. Що навряд чи серед росіян знайдеться 2–5 мільйонів мазохістів, які добровільно поїдуть жити до Сибіру, де ще в минулому столітті сам факт проживання вважався покаранням. І тим більше не захоче залишати комфортну і заможну Москву армія російських чиновників. Навряд чи Шойгу зробив цю заяву з метою реалізації якихось конспірологічних задумів. Найімовірніше, він просто дурень.

шойгу мезозой росія

Знак гривні
Знак гривні