CNN звільнила працівників, які прийшли на роботу невакциновані

Троє працівників інформаційної компанії CNN були звільнені після того, як прийшли в офіс, не маючи вакцинації від коронавірусу. Це один з перших прикладів, коли американська фірма припиняє працевлаштування співробітників через порушення корпоративних правил щодо вакцинації. У Сполучених Штатах такі дії є легальними.

снн.webp

Керівник CNN Джефф Цукер написав про цю ситуацію в службовому листі, розісланому співробітникам компанії. Там він, зокрема, зазначив, що вакцинація є обов'язковою для всіх, хто працює на виїзді, в офісі або взаємодіє з іншими працівниками.

«Усіх трьох звільнили. Я говоритиму прямо: ми не терпітимемо подібних речей», – заявив Цукер.

Наразі невідомо, яким чином у компанії дізналися, що її працівники не мали щеплення. CNN застосовує добровільну систему моніторингу стану вакцинації, однак Цукер повідомив, що в найближчі тижні це може змінитися.

Це перший відомий випадок, коли медіакомпанія звільняє співробітників через відсутність щеплення або небажання вакцинуватися. Втім, у медичній галузі США подібні ситуації вже були. Так, у липні шість осіб зі старшого медичного персоналу у штаті Нью-Джерсі були звільнені за відмову робити щеплення. А в червні понад 150 працівників медичної системи Х’юстонського методистського госпіталю були звільнені чи пішли у відставку за невиконання умови обов’язкової вакцинації.

ковід звільнення

Знак гривні
Знак гривні