ВООЗ вимагає від багатих країн відмовитися від щеплення третьою дозою. І передати вакцини бідним державам

Всесвітня організація охорони здоров'я виступає за введення мораторію на ревакцинацію проти коронавірусу, – заявив глава ВООЗ Тедрос Гебреїсус. Він наголосив, що ВООЗ ще в травні закликала забезпечити до кінця вересня вакцинацію щонайменше 10% населення в кожній країні світу. Однак, якщо в деяких розвинених державах зараз на 100 осіб зроблено вже майже по 100 уколів вакцин, у більшості бідних країн цей показник не перевищує півтора щеплення на 100 людей.

гебрейсус.jpg

У зв'язку з цим, підкреслив Гебреїсус, розвиненим країнам потрібно відмовитися від ревакцинації принаймні до кінця вересня, щоб досягнути мети, яку попередньо визначила ВООЗ.

Офіційно масову кампанію ревакцинації поки почав тільки Ізраїль. Третю дозу вакцини там зараз можуть отримати люди похилого віку, вакциновані понад п'ять місяців тому. У багатьох інших розвинених країнах ревакцинація обговорюється, хоча її ще не розпочато. ВООЗ побоюється, що бідні країни з низьким рівнем вакцинованого населення можуть стати джерелом нових, більш заразних і смертоносних мутацій коронавірусу.

ковід щеплення вооз

Знак гривні
Знак гривні