Вийшов перший трейлер нового фільму про «Попелюшку». Фея в ньому виглядає незвично

Amazon оприлюднила на Youtube відеоанонс нового мюзиклу «Попелюшка». Цей проєкт спричинив багато дискусій, пов’язаних з нетривіальною інтерпретацією як сюжету класичної західноєвропейської казки, так і її героїв.

попелюшка.webp

У версії Amazon Попелюшка (її роль виконала співачка Каміла Кабейо) – це дівчина, яка прагне здобути незалежність від суворої мачухи (Ідіна Мензель) і відкриває у підвалі будинку майстерню з пошиття суконь. І кохання принца (Ніколас Галіцин) для неї стає перешкодою на шляху до створення власного бізнесу. Мачуха після епізоду з черевичком не ховає Попелюшку від принца, а навпаки, спонукає вийти за нього заміж: мовляв, це розв'яже всі наші проблеми.

Утім, найбільш нетривіальний режисерський хід у фільмі – це гендерно нейтральна фея-хрещена (чи фей-хрещена?) Її роль виконує актор Біллі Портер – лауреат премій «Еммі» та «Ґреммі», дворазовий номінант на «Золотий глобус». А також відкритий гей, християнин та ВІЛ-інфікована особа. А так все за класичним сюжетом – вдягнена (ний) в золоту сукню фея (фей) начаровує Попелюшці сукню, черевички, карету та кучерів і відправляє на королівський бал.

Онлайн-прем’єра «Попелюшки» на Amazon відбудеться менш ніж через місяць – 3-го вересня.

гендер кіно

Знак гривні
Знак гривні