Amazon зніме серіал по «Володарю перснів» – дорожчий, ніж «Гра престолів»

Серіал за творами письменника Джона Рональда Руела Толкіна з робочою назвою «Володар перснів» («The Lord of the Rings») вийде на сервісі Amazon Prime Video 2 вересня 2022 року. Про це йдеться в повідомленні кінокомпанії Amazon Studios.

толкін.jpg

Кадр із майбутнього серіалу по "Володарю перснів" Толкіна

Дія серіалу відбувається в Другу епоху Середзем'я, за тисячі років до подій, описаних у романах Толкіна «Гобіт, або Туди й назад» і «Володар перснів». Зйомки першого сезону телешоу були проведені в Новій Зеландії. У твіттері проєкту опублікували перший кадр із серіалу.

У квітні влада Нової Зеландії повідомляла, що Amazon планує витратити на виробництво тільки першого сезону серіалу 650 мільйонів новозеландських доларів ($453 млн за поточним курсом). Це робить його одним з найдорожчих серіалів у історії жанру. Для порівняння, телеканал HBO витрачав на виробництво одного сезону «Гри престолів» («Game of Thrones») приблизно 100 мільйонів доларів.

За книжками Джона Рональда Руела Толкіна «Володар перснів» і «Гобіт» уже випущені дві однойменні кінотрилогії: вони вийшли у 2001–2003 і 2012–2014 роках відповідно. Всі ці фільми зняв новозеландський режисер Пітер Джексон.

серіали кіно

Знак гривні
Знак гривні