Міжнародний валютний фонд подарує Україні $2,7 млрд

Рада директорів МВФ 2 серпня затвердила розподіл пакету підтримки економіки на загальну суму 650 мільярдів доларів. Це безпрецедентний крок, спрямований на стимулювання світової економіки та поповнення ресурсів ліквідності. Гроші отримають країни-члени МВФ пропорційно їхнім квотам у Фонді.

мвф.jpg

Для України це означає безоплатне та безумовне отримання 2,7 мільярда доларів, – повідомив у Facebook заступник виконавчого директора від України у МВФ Владислав Рашкован. Він також зазначив, що ці кошти стануть гарним подарунком до Дня Незалежності України.

Рішення МВФ набуде чинності 23 серпня 2021 року, відразу після цього відбудеться перерахування коштів. У Фонді зазначають, що близько $275 млрд із загальної суми $650 млрд надійдуть країнам, що розвиваються, зокрема державам із низьким рівнем доходів. МВФ пропонує багатшим країнам (які отримають більшу частку розподілених коштів) добровільно передати частину цих грошей більш вразливим країнам. Одним з основних варіантів стане добровільний перерозподіл коштів через Трастовий фонд МВФ, який надаватиме низьковідсоткові позики бідним країнам.

мвф

Знак гривні
Знак гривні