Google та Facebook не пустять невакцинованих співробітників у офіси

vaccinated.jpg

Google вимагатиме від співробітників проходження вакцинації від COVID-19, перш ніж вони зможуть повернутися до роботи в офіси компанії. Про це йдеться в листі генерального директора Google Сундара Пічаї. Таке рішення Google є відповіддю на новий пакет заходів проти коронавірусу, ініційованих адміністрацією президента США Джо Байдена. Очікують, що в четвер під час телезвернення Байден повідомить працівників федеральних установ про необхідність або отримати щеплення, або проходити тестування на COVID-19.

Вимога Google про вакцинацію буде застосовуватися до працівників офісів у США «в найближчі тижні», а в інших регіонах – «у найближчі місяці». Крім того, Google відкладе офіційне повернення до офісної роботи з вересня до 18 жовтня, оскільки штам «Дельта» COVID-19 продовжує поширюватися в США.

Додамо, компанія Apple також відтермінувала закінчення періоду віддаленої роботи щонайменше до жовтня. Крім того, компанія поінформувала персонал про зміну правил. Вона вимагатиме від клієнтів і працівників у більшості своїх роздрібних магазинів у США носити маски, навіть якщо люди вакциновані. І також запровадить вимогу до співробітників щодо проходження вакцинації проти COVID-19, коли ті почнуть повертатися в офіси. Компанія Марка Цукерберга зробила цю заяву через кілька годин після появи інформації про лист очільника Google Сундара Пічаї.

«Коли наші офіси знову відкриються, ми будемо вимагати від усіх, хто приїжджає на роботу в будь-який з наших кампусів у США, пройти вакцинацію», – йдеться в заяві віцепрезидента Facebook з персоналу Лорі Голер. «Те, як ми реалізуємо цю політику, залежатиме від місцевих умов і правил. У нас буде процедура для тих, хто не може бути вакцинований з медичних або інших причин, і ми будемо оцінювати наш підхід в інших регіонах відповідно до розвитку ситуації. Ми продовжуємо працювати з експертами, щоб наші плани з повернення в офіс ставили на чільне місце здоров'я і безпеку кожного». Facebook планує повністю відкрити офіси в США в жовтні цього року.

Facebook covid19 Google вакцинація

Знак гривні
Знак гривні